Βιογραφικό

 

Ψαρράκος Δημήτριος

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δημήτριος Δ.Ψαρράκος , εξειδικεύεται στις επεμβάσεις προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού , όπως τη μικροχειρουργική του καταρράκτη , τη διαθλαστική χειρουργική ,το Laser μυωπίας , υπερμετρωπίας και αστιγματισμού, θεραπεία κερατόκωνου με Collagen CrossLinking .

Ο ιατρός διαθέτει πολυετή εμπειρία στην χειρουργική του καταρράκτη τόσο στην κλασσική φακοθρυψία μέσα από μικρή τομή όσο και στις νεότερες τεχνολογίες με femtosecond laser. Επίσης στην διαθλαστική χειρουργική και διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών με laser σε όλες τις τεχνικές (PRK, Trans-PRK, LASIK και Femtosecond LASIK, topography guided laser διόρθωση) με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Οφθαλμίατρος παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στο ιατρείο του για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση όλου του φάσματος των παθήσεων της Οφθαλμολογίας. Έχει σημαντική κλινική και θεραπευτική εμπειρία στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η παρακολούθηση ασθενών μετά από χειρουργείο για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, επαμφιβληστροειδική μεμβράνη, οπή ωχράς .Επίσης στην φαρμακολογική και χειρουργική διαχείριση ασθενών με γλαύκωμα.

Είναι ιδιαιτέρως επεξηγηματικός προς τους ασθενείς του, μιας και πιστεύει ότι η ορθή ενημέρωση είναι κυρίαρχης σημασίας και καθήκον του προς τους ασθενείς. Η σωστή επικοινωνία είναι το Α και το Ω προς τις σχέσεις του με τους ασθενείς. Πλέον με την έλευση του διαδικτύου, όπου ο κόσμος κατακλύζεται με κάθε είδους ιατρικής πληροφορία, ο ιατρός είναι διατεθειμένος να σας λύσει κάθε απορία, ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σύγχυση. Με τα παιδιά επίσης , οι γονείς χρειάζονται να είναι πλήρως ενημερωμένοι και να είναι μέτοχοι στη θεραπεία κάθε είδους οφθαλμολογικής πάθησης , ώστε να παρακολουθείτε σωστά η πορεία της θεραπείας τους.

Ο Ιατρός Οφθαλμλμίατρος πραγματοποιεί τις χειρουργικές του επεμβάσεις σε έγκριτα νοσοκομεία και οφθαλμολογικές κλινικές.

 

Σχολικές σπουδές

Ο Δημήτρης Ψαρράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 , είναι υιός του Δρακούλη και της Παναγιώτας Ψαρράκου . Μεγάλωσε στην Γλυφάδα , όπου αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γλυφάδας

 

Πανεπιστημιακές Σπουδές

Βιογραφικό ΨαρράκοςΤον Οκτώβριο του 1994 ξεκινά τις σπουδές του, μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις, στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Carol Davila στο Βουκουρέστι στην Ρουμανία. Αποκτά το πτυχίο της Ιατρικής τον Ιούλιο του 2000 με βαθμό εξετάσεων διπλώματος 9,52/10 .

 

Αποκτά την αναγνώριση του πτυχίου από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών το 2001 , επιτυχών με την πρώτη προσπάθεια στις εξετάσεις του.
Μέχρι την έναρξη της ειδικότητά ς του εργάζεται σε Οφθαλμολογικό Θεραπευτικό Ινστιτούτο , όπου αποκτά σημαντική εμπειρία στις διάγνωση και αντιμετώπιση οφθαλμικών παθήσεων .

 

Ειδικότητα

Ο ιατρός Δημήτρης Ψαρράκος ξεκινάει την ειδικότητα του τον Μάιο του 2007 στη Α’ Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κοργιαλένειο Μπενάκειο , όπου είχε την τύχη να θητεύσει κοντά στους καλύτερους δασκάλους υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Διευθύντριας Ευτέρπης Χατζησπάσου.

Κατά το χρονικό διάστημα της ειδικότητάς του ο οφθαλμίατρος Δημήτρης Ψαρράκος επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και εργατικότητα στις δραστηριότητες της κλινικής. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε στο χειρουργικό τομέα της κλινικής, σε όλο τα φάσμα των οφθαλμολογικών χειρουργείων. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία , χάρη στην καθοδήγηση της Διευθύντριας Κα. Χατζησπάσου, η οποία υπήρξε εξαίρετη δάσκαλος και έμπνευση για τον ίδιο όπως και για πολλούς οφθαλμιάτρους που ειδικεύτηκαν στο νοσοκομείο . Υπήρξε πρωτοπόρος στα χειρουργεία εφαρμόζοντας νέες τεχνικές . Ήταν ο πρώτος ειδικευόμενος στην κλινική που πραγματοποίησε χειρουργείο τραμπεκουλοπλαστικής , ένα χειρουργείο το οποίο χρησιμοποιείται στη θεραπεία του γλαυκώματος.

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη αντιμετώπιση οφθαλμολογικών τραυμάτων , μιας και το νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στη Ελλάδα , και κέντρο αναφοράς σε οφθαλμολογικά περιστατικά. Επίσης μεγάλη ήταν η εμπειρία του στην ψηφιακή φλουροαγγειογραφία, στη αγγειογραφία αμφιβληστροειδούς με ινδοκυανίνη, στο υπερηχογράφημα του οφθαλμού (Α και Β scan ) , στο OCT οφθαλμού, στη θεραπεία με Argon Laser για πολλές παθήσεις αμφιβληστροειδούς όπως ρωγμή, οπή , οίδημα ,διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας , και YAG laser για δευτερογενή θόλωση περιφακίου και ιριδοτομές. Χάρη στην επιστημονική του κατάρτιση και στη χειρουργική του δεινότητα , κέρδισε την εμπιστοσύνη της διευθύντριας του και των ασθενών .

 

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του τον Μάιο του 2011 , οπότε και πέρασε στις προφορικές και γραπτές εξετάσεις του με άριστα.
 

Από τον Ιούνιο του 2013 δημιουργεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Γλυφάδας , Ανδρέα Παπανδρέου 22,
Τηλ 2108940854
Email : dpsarrakos@gmail.com

 
Βιογραφικό Ψαρράκος

Παρουσιάσεις σε διεθνή & ελληνικά συνέδρια

Μερικά από τα συνέδρια που παρακολούθησε , είτε ως απλός σύνεδρος , είτε ως ομιλητής-εισηγητής , είναι :
1.Ομιλητής στο Κλινικό Φροντιστήριο «ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΡΑΣΗ» στο 11th ESCRS Winter Refractive Surgery Meeting & 21ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής το 2007
2.Ομιλητής στο Κλινικό Φροντιστήριο «ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΡΑΣΗ» στο 20ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής το 2006
Παρακολούθηση πολυάριθμων συνεδρίων με θέμα Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη, Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς και Γλαυκώματος.

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

1 .Η αποτελεσματικότητα των anti-VEGF παραγόντων Pegaptanib kai Ranibizumab σε ασθενείς με εξιδρωματική εκφύλιση της ωχράς κηλίδας μετά το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής της θεραπείας
Χατζησπάσου Ε, Παπαδόπουλος Θ, Σακελάρης Γ,Περδικάρη Ε, Ρογδάκης Μ, Ψαρράκος Δ.
41ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο,28 Μαΐου-1 Ιουνίου 2008, Θεσσαλονίκη

2.VIDEO PRESENTATION
Χειρουργική αντιμετώπιση τραυματικής παρεκτόπισης ενδοφακού, με το ένα απτικο του φακού εγκλωβισμένο στο στρώμα κερατοειδούς
Ψαρράκος Δ., Βαρβαγιάννης Ν,Ρογδάκης Μ, Χατζησπάσου Ε.
43ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, 26-30 Μαΐου 2010, Θεσσαλονίκη

3.Ενδιαφέρον περιστατικό αμφοτερόπλευρης αποκόλλησης χοριοειδούς μετά από χορήγηση δισκίων ακεταζολαμίδης σε ψευδοφακικό ασθενή
Ψαρράκος Δ, Βαρβαγιάννης Ν.,Πρεκατές Χ.,Ντρισμπιώτη Β.,Κασιμάτης Ν., Χατζησπάσου Ε.
43ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, 26-30 Μαΐου 2010, Θεσσαλονίκη.

4. Ozil intelligent phaco: our first experience
N.Varvayannis,E.Chatzispasou, D.Psarrakos, V.Ntrispioti, C.Prekates
XXVIII Congress of the European Societty of Cataract and Refractive Surgery,4-8 September 2010,Paris, France.

5. Παρουσίαση περιστατικού φλεγμονώδους νόσου του κόγχου(ψευδοόγκου)
Λ.Λαμπρου, Δ.Ψαρράκος, Χ.Πρεκατές, Ν.Βαρβαγιάννης, Β.Ντρισμπιώτη, Ν.Κασιμάτης, Ε.Χατζησπάσου
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων,12-14 Νοεμβρίου 2010,Ιωάννινα.

6. VIDEO PRESENTATION
Corneal graft rupture due to ocular trauma and crystaline lens dislocation. Difficulties in surgical management E.Chatzispasou, D.Psarrakos, N.Varvagiannis, C.Prekates, V.Ntrispioti, N.Kasimatis, L.Lambrou
ΧΧΙΧ Congress of the European Societty of Cataract and Refractive Surgery,17-21 September 2011,Vienna, Austria.

7. Replacement of a subluxated IOL through a small pupil, in a patient with cystoid macular oedema
E.Chatzispasou, D.Psarrakos, N.Varvagiannis, C.Prekates, V.Ntrispioti, N.Kasimatis, L.Lambrou
ΧΧΙΧ Congress of the European Society of Cataract and Refractive Surgery,
17-21 September 2011, Vienna, Austria.

8. VIDEO PRESENTATION
Mature cataract extraction with torsional phacoemulsification in a case with small pupil and phacodonesis
Video library presentation XXVI Congress of European Society of Cataract and Refractive Surgery , 2009 Barcelona, Spain.

9.Early Macular Pigment Epithelial Detachment following Phacoemulsification
Psarrakos D., Varvagiannis N.,Prekates C.,Ntrispioti V.,Kasimatis N.,Lambrou L., Chatzispasou E.
Euretina 2012 Milan Italy , September 2012

10.Complications and results in phacoemulsification cataract surgery performed by residents of the Red Cross Hospital, Athens, Greece
Psarrakos D., Varvagiannis N., Prekates C., Ntrispioti V., Kasimatis N., Lambrou L. Chatzispasou E.
XXX Congress of the European society of Cataract and Refractive Surgery,
8-12 September 2012, Milan, Italy

 

Δημήτριος Δ.Ψαρράκος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ανδρέα Παπανδρέου 22,
Γλυφάδα
Τηλ 2108940854
Email : dpsarrakos@gmail.com