οφθαλμίατρος παιδι

Οι υπηρεσίες μας


Κατά την προσέλευση σας στο ιατρείο καλό είναι να έχετε φέρει μαζί σας τυχόν παλαιό σκελετό γυαλιών ή την ανάλογη συνταγή εάν έχετε, όπως και παλαιότερες οφθαλμολογικές και άλλες ιατρικές εξετάσεις που έχετε κάνει.
Εάν φοράτε φακούς επαφής , το βέλτιστο είναι να τους έχετε αφαιρέσει τουλάχιστον ένα 48ωρο προ της εξετάσεως και να μην τους έχετε φορέσει, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποια ανακρίβεια στις μετρήσεις.

Πρέπει να φέρετε τυχόν φάρμακα ή κάποια θεραπεία που σας έχει δοθεί σε προηγούμενη εξέταση. Η βυθοσκόπηση με σταγόνες είναι μια εξέταση που χρησιμοποιείται για την λεπτομερή εξέταση του βυθού του οφθαλμού σε παθήσεις όπως καταρράκτης, γλαύκωμα, ηλικιακή εκφύλιση ωχράς , σε διαβητικούς ασθενείς , όπως και σε άλλες παθήσεις . Εάν χρειαστεί να κάνετε βυθοσκόπηση , καλό είναι να φέρετε ένα συνοδό μαζί σας , γιατί μετά την εξέταση θα έχετε δυσκολία στην οδήγηση ή καλό είναι να έρθετε με τη συγκοινωνία.

Στο οφθαλμολογικό ιατρείο μας πραγματοποιούνται οι εξής εξετάσεις :
• Διαθλαστικός έλεγχος ενηλίκων , μέτρηση οπτικής οξύτητας
• Διαθλαστικός προεγχειρητικός έλεγχος και κλινική εξέταση για LASER μυωπίας , αστιγματισμού, υπερμετρωπίας και πρεσβυωπίας.
• Διαθλαστικός έλεγχος παίδων άνω των 5 ετών
• Συνταγογράφηση γυαλιών , εξετάσεων και φαρμάκων
• Έλεγχος για καταρράκτη
• Μελέτη για γλαύκωμα
• Έλεγχος προσθίου ημιμορίου
• Φωτογράφηση οφθαλμού για διάφορες παθήσεις
• Βυθοσκόπηση ασθενών με διαβήτη για εκτίμηση των αλλοιώσεων στον οφθαλμό λόγω υψηλού σακχάρου
• Βυθοσκόπηση για εκτίμηση Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς κηλίδας
• Βυθοσκόπηση για άλλες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς όπως αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, ρωγμή αμφιβληστροειδούς, επιαμφβληστροειδική μεμβράνη ωχράς κ.ά.
• Εξέταση ασθενών για φλεγμονές του οφθαλμού όπως ραγοειδίτιδα , επισκληρίτιδα κ.ά.

οφθαλμίατρος ΕΟΠΠΥ

Άδειες Οδήγησης

Για τα επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης απαιτείται οφθαλμολογικός έλεγχος κάθε 5 χρόνια. Για τα ερασιτεχνικά διπλώματα οδήγησης για ηλικίες άνω των 65 απαιτείται οφθαλμολογικός έλεγχος κάθε 3 χρόνια. Κατά την προσέλευση σας στο ιατρείο για την έκδοση της άδειας οδήγησης χρειάζεται μία φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, η ταυτότητα σας και το βιβλιάριο ασθενείας σας.

ΕΟΠΥΥ

Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος στον ΕΟΠΥΥ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση γυαλιών , φαρμάκων και εξετάσεων. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας και το ΑΜΚΑ σας.

Στρατιωτικές Σχολές

Η ύπαρξη μιας διαθλαστικής ανωμαλίας στους οφθαλμούς αποτελούσε και αποτελεί κριτήριο απόρριψης σε κάποιες στρατιωτικές σχολές της χώρας. Σε μερικές στρατιωτικές σχολές ακόμα και εάν ο υποψήφιος τηρεί όλα τα κριτήρια εισαγωγής, η ύπαρξη διαθλαστικού σφάλματος δεν του επιτρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις, ακόμα και εάν το πρόβλημα έχει διορθωθεί με φακούς επαφής ή γυαλιά οράσεως. Πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι στις περισσότερες σχολές γίνεται δεκτός ο υποψήφιος αν έχει κάνει διόρθωση με laser, εξαίρεση αποτελει η Σχολή Ικάρων (ΣΙ) (τμήμα Ιπτάμενων) . Καθεμία από τις στρατιωτικές σχολές έχει τα δικά της κριτήρια σχετικά με την αναγκαία οπτική οξύτητα του υποψηφίου, ενώ υπάρχουν στρατιωτικές σχολές που κάνουν δεκτούς του υποψηφίους που κάνουν χρήση γυαλιών οράσεως ή φακών επαφής, αρκεί η οπτική οξύτητα τους να μην είναι χαμηλότερη από αυτή που απαιτείται. Οι προϋποθέσεις για την κάθε σχολή είναι οι εξής:

1. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

2. (ΣΣΕ) (Όπλων)

3. Σχολή Ικάρων (ΣΙ) (τμήμα Μηχανικών)

4. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ)

5. Αεροπορία (Σχολή ΤεχνικώνΥπαξιωματικών Αεροπορίας)

6. Αεροπορία (Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών)

Οπτική οξύτητα με ή χωρίς διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία μα μην υπερβαίνει τις 4,5 διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο)


1. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) (Σωμάτων)

2. Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)

3. Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)

Οπτική οξύτητα με ή χωρίς διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις 6 σφαιρικές διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο)


1. Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μάχιμοι)

Οπτική οξύτητα 10/10 σε κάθε οφθαλμό χωρίς διόρθωση


1. Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μηχανικοί)

2. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)

Οπτική οξύτητα χωρίς διόρθωση 1/10 σε κάθε οφθαλμό, με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό ,η μυωπία να μην υπερβαίνει τις 2,5 σφαιρικές διοπτρίες, η υπερμετρωπία τις 3 διοπτρίες και ο αστιγματισμός τις 2 διοπτρίες. Όλοι οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού δεν πρέπει να έχουν υποστεί διαθλαστική επέμβαση με ακτινωτή κερατοτομή


1. Σχολή Ικάρων (ΣΙ) (τμήμα Ιπτάμενων)

Οπτική οξύτητα για μακριά και κοντά όχι μικρότερη από 10/10 σε κάθε οφθαλμό χωρίς διόρθωση και δεν πρέπει να έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε διαθλαστική επέμβαση. Δεν πρέπει να έχουν μυωπία μεγαλύτερη από 0.25 διοπτρίες, υπερμετρωπία μεγαλύτερη από 1.75 διοπτρίες και αστιγματισμό 0,75 διοπτρίες σε κάθε μεσημβρινό. Επίσης εσωφορία μέχρι 10 διοπτρίες, εξωφορία μέχρι 5 διοπτρίες υπερφορία μέχρι 1 διοπτρία και εγγύς σημείο σύγκλισης όχι μεγαλύτερο από 70 cm


1. Σχολή Ευελπίδων (Όπλων)

2. Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας (Αξιωματικών και Αστυφυλάκων)

Η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι 10/10 (με ή χωρίς διόρθωση) σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις 4,5 σφαιρικές διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο). Ο αστιγματισμός δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5 διοπτρίες.