Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

Υαλουρονικό Οξύ

Το Υαλουρονικό οξύ αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιγήρανση και την ανάπλαση δέρματος. Ουσιαστικά μαλακώνει το δέρμα και «γεμίζει» τις ρυτίδες, τις αυλακώσεις και τις λεπτές γραμμές, δημιουργώντας ένα εσωτερικό υποστηρικτικό στρώμα το οποίο “γεμίζει” τις ρυτίδες από “μέσα”. Επιπλέον, χρησιμοποιείται με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του κουρασμένου βλέμματος στα μάτια.

Τι είναι το υαλουρονικό οξυ?

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας – σε ποσοστό 56% – και είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό. Προτού οι επιστήμονες εφαρμόσουν το υαλουρονικό οξύ στην αισθητική ιατρική, το χρησιμοποιούσαν επί χρόνια στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και ιδίως σε εκείνη που αφορά στα γόνατα. Η συμβατότητά του με τον οργανισμό μας και το γεγονός ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις οδήγησε στην κατασκευή της συνθετικής μορφής υαλουρονικού οξέος και έκτοτε αποτελεί ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς.

Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ μειώνεται με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων, τη μείωση του όγκου των χειλέων καθώς και την όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου.

 

Τι είναι τα εμφυτεύματα (fillers) υαλουρονικου οξέως?

Πρόκειται για την πιο ασφαλή, ανώδυνη και με τον πλέον φυσικό τρόπο θεραπεία αποκατάστασης των ρυτίδων.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο κρυσταλλικό gel το οποίο ενίεται στο δέρμα. Το gel είναι φιλικό προς τους ιστούς και προσομοιάζει εξαιρετικά το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα μας.

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

Που χρησιμοποιείται ?

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές τους προσώπου.  Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη . Φιλοσοφία μας είναι  σε  κάθε ασθενή  κατά την πρώτη επίσκεψη  να γίνεται μια εκτίμηση ολόκληρου του προσώπου ,ώστε να γίνει σωστά και ολοκληρωμένη η θεραπεία. Ισορροπία και αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου είναι  το σημαντικότερο  για την επίτευξη του στόχου.  Για παράδειγμα δεν υπερτονίζουμε τα χείλη όταν το  σχήμα του προσώπου δεν το επιτρέπει , αλλιώς θα φαίνονται υπερβολικά και μη φυσικά .

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση και εξαφάνιση  των ρυτίδων του προσώπου.  Για παράδειγμα εξομάλυνση των ρινοχειλικών αυλακών. Όπως επίσης και τις ρυτίδες θλίψης ή «γραμμές μαριονέτας»  (οι αύλακες  που σχηματίζονται από την γωνία του στόματος προς τα κάτω ) δημιουργώντας μια εικόνα συνεχόμενης θλίψης  .

Για τη δημιουργία όγκου και  ωραίου περιγράμματος των χειλιών . Τα χείλη που έχουν χάσει τον όγκο τους  λόγο  ηλικίας, μπορούν να γεμίσουν  ανακτώντας τον αισθησιασμό τους.  Αυτό που προσέχουμε  κατά κύριο λόγο είναι το σωστό σχήμα και περίγραμμα ώστε να  αντιστοιχεί αρμονικά με το πρόσωπο του κάθε ασθενούς  ξεχωριστά. Για αυτό το λόγο είναι μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη θεραπεία , ώστε το αποτέλεσμα να είναι όμορφο και φυσικό  και όχι απλά μεγάλα χείλη

Για την αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και το πηγούνι, για το σχηματισμό του περιγράμματος του προσώπου  δείχνοντας πιο νεανικό και  αναζωογονημένο.

Υπάρχουν παρενέργειες?

Δεδομένου ότι πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης πολύ ήπιων μελανιών καθώς και ήπιου οιδήματος.

Στην περίπτωση αυτή ο ιατρός σας συνταγογραφεί μία κρέμα για την ταχύτατη απορρόφηση αυτών.

Κατά τη  θεραπεία  με υαλουρονικό οξύ τα  αποτελέσματα φαίνονται άμεσα.

Το αποτέλεσμα με τη χρήση υαλουρονικού οξέος είναι απόλυτα φυσικό και κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει τι έχετε κάνει. Απλούστατα το πρόσωπο σας θα φαίνεται πιο φρέσκο, ξεκούραστο και υγιές.