Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για διαθλαστική επέμβαση Laser ?

Αρκετός κόσμος ρωτά ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνει Laser μυωπίας και εάν μπορεί να την πραγματοποιήσει το καλοκαίρι. Σαν γενική εικόνα η καλύτερη εποχή είναι όταν αισθάνεται κάποιος έτοιμος να την κάνει.

Περιορισμός για την πραγματοποίηση της επέμβασης ως προς την εποχή, δεν υπάρχει . Υπάρχουν βέβαια προτιμήσεις ως προς τη χρονική περίοδο από κάποιους ασθενείς. Για παράδειγμα το φθινόπωρο είναι κατά κάποιο τρόπο μια ουδέτερη εποχή ως προς τους εξωτερικούς περιβαντολογικούς παράγοντες , οι όποιοι μπορεί να δυσχεραίνουν την αποθεραπεία. Αυτοί μπορεί να είναι η έντονη ηλιοφάνεια, οι χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να επιδεινώσουν την ξηροφθαλμία, οι αλλεργιογόνοι παράγοντες. Επίσης επειδή ξεκινάει και η ακαδημαϊκή χρονιά, πολλοί θέλουν να απαλλαγούν από την εξάρτηση τους από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής.

Το χειμώνα επηρεάζεται η οφθαλμική επιφάνεια , στις χαμηλές θερμοκρασίες επιδεινώνεται η ξηροφθαλμία. Επίσης η οπτική οξύτητα επηρεάζεται από την χαμηλή νεφελώδη ορατότητα, την ομίχλη και το χιόνι. Πολλοί όμως επιλέγουν αυτή την περίοδο και σαν ένα δώρο για τον εαυτό τους για τις γιορτές και το νέο έτος.

Την άνοιξη κυριαρχούν αρκετοί αλλεργιογόνοι παράγοντες . Το μάτι είναι πιο ευαίσθητο σε αυτούς και υπάρχουν αρκετές ενοχλήσεις όπως κνησμός , αίσθημα καύσου , δακρύρροια. Βέβαια σαν εποχή δεν είναι απαγορευτική να κάνει κανείς Laser , αφού υπάρχει η κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία για να απαλλαγεί κανείς από αυτές τις ενοχλήσεις.

Υπάρχουν όμως και λόγοι όπου το LASER μυωπίας , αστιγματισμού ή υπερμετρωπίας είναι καλύτερα να γίνει ακόμα και το καλοκαίρι.

Είστε πιο ξεκούραστοι και πιο ξέγνοιαστοι. Κατά αυτό τον τρόπο μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα την επέμβασή σας.
Ακόμα και το πρόγραμμα χειρουργείων των οφθαλμολογικών κέντρων είναι πιο χαλαρό. Έτσι μπορείτε να κάνετε πιο άνετα το δικό σας πρόγραμμά σας δίχως περιορισμούς
Είστε πιο χαλαροί, όπου η μείωση του στρες βοηθάει σε κάθε είδους επεμβάσεως.
Έχετε περισσότερο χρόνο για την αποθεραπεία σας και δεν θα έχετε το άγχος πόσες μέρες να λείψετε από την δουλειά.
Θα είστε έτοιμοι για τις σχολές σας το φθινόπωρο.
Υπάρχει ο περιορισμός στην πρώτη βδομάδα ότι πρέπει να ενσταλάζονται κάποια κολλύρια και ότι πρέπει να αποφεύγετε τη θάλασσα , προς αποφυγή μολύνσεων. Μετά όμως θα είστε ανεξάρτητοι από τα γυαλιά σας ή τους φακούς επαφής. Θα μπορείτε άνετα να κάνετε τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, ασχολίες και καλοκαιρινά σπορ.
Θα ταξιδεύετε πιο άνετα. Δεν θα έχετε το άγχος μη χάσετε τα γυαλιά σας στο ταξίδι σας ή αν ξεχάσατε τους φακούς στο σπίτι.
Θα μπορείτε να ταξιδεύετε με λιγότερο άγχος για το εάν έχετε πάρει πλέον τα υγρά για τους φακούς ή τη θήκη για τα γυαλιά.
Μέσα σε μία εβδομάδα θα μπορείτε να κάνετε όλες τις ασχολίες σας χωρίς κάποιο περιορισμό.

Υπάρχει καλύτερη περίοδος να κάνετε το LASER?? H απάντηση είναι: Ανεξαρτήτως σεζόν , όποτε αισθάνεστε έτοιμοι!!!

Για οποιαδήποτε ερώτηση και για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του ιατρείου.
Δημήτριος Ψαρράκος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
τηλ : 2108940854